Friday, 15 January 2010

Quilting

For the first time I'm quilting with colored thread and I like it a lot! It gives a lot of opportunities to add something more to the design. The whole quilt will be quite heavily quilted and I will use a lot of different patterns. My # 1 inspiration for the patterns are the blog 365 Days of Free Motion Quilting Filler Designs. You find a link to the blog on the right side of this pages. She has now over 100 different patterns and it's a great resource.
The quilt is named "Awelwye" which means Bodypaint. It shows an Aboriginal dancer in front of a painting with a lot of stripes.


Denne gangen quilter jeg med farget tråd og liker det veldig godt! Det gir mange nye muligheter til å tilføre nye ting til designet. Hele quilten vil bli ganske tett quiltet og jeg skal bruke mange forskjellige mønstre. Min største inspirasjon når det gjelder mønster er bloggen 365 Days of Free Motion Quilting Filler Designs. Du finner en link til denne bloggen på høyre side av denne siden. Hittil har hun over 100 forskjellige mønster og det er en kjemperessurs.
Quilten har fått navnet "Aweleye" som betyr kroppsmaling. Det viser en aboriginsk danser foran et maleri med masse striper.
This is the elbow of one of his arms. I have not yet decided what kind of pattern I want for the white, painted stripes. I only know that I don't want too much quilting on the fabric paint.


Dette er den ene albuen til danseren. Jeg har ennå ikke bestemt hva slags mønster jeg skal quilte her. Jeg vet bare at jeg ikke ønsker for mye quilting på stoffmalingen - den er ganske seig å quilte gjennom.
It's a LOT of white stripes since it's the background for all the other colored stripes. I did'nt want micro stipling here so I have chosen some tiny feather quilting. It will give me many hours of work, but I like the result.


Det er MASSE hvite striper siden det er bakgrunnen for alle de fargede stripene. Jeg hadde ikke lyst på mikrstipling her, så valget falt i stedet på små fjær. Jeg liker resultatet.This is the dancer's trouser. Here I have tried to do som McTavishing.
Dette er danserens bukser og jeg har her prøvd meg på McTavishing.
Quilteramme.
Jeg skal selge quilteramma mi. Grunnen er at jeg pga en ødelagt hornhinne har for dårlig syn til å bruke den og jeg fikk nylig beskjed om at jeg ikke vil få en ny hornhinne heller. Jeg er avhengig av å komme ganske nær det jeg syr for å se OK og da blir det helt feil kroppstilling ved ramma. Så jeg har i stedet kjøpt meg et tilpasset bord til symaskinen (som jeg er kjempefornøyd med!)
Dersom noen er interessert, så ligger den på FINN.no. Det står der at den må hentes, men jeg tilbyr nå å sende den fraktfritt.

No comments:

Post a Comment